Selecteer een pagina

Waarom 301 redirects belangrijk zijn

door | jul 22, 2017 | SEO | 0 Reacties

[social_warfare]

Wat is internet en hoe werkt het? Een politicus in de Verenigde Staten beschreef ooit het internet als “een verzameling buizen”, het World Wide Web wordt ook vaak letterlijk genomen, als een spinnenweb met draden die op verschillende punten samenkomen. Hoe je het ook wilt omschrijven, wanneer je op internet een pagina bezoekt ga je naar een uniek “adres”, een URL dus. Maar wat gebeurt er wanneer de pagina wordt verhuisd? Dan zijn er 301 redirects om de bezoeker de juiste weg te wijzen, en jouw SEO waarde te behouden.

Bewoners verhuisd

Wanneer je verhuist naar een andere woning zul je nog een behoorlijke tijd post op het oude adres ontvangen. Gelukkig kun je een deel van deze post direct door laten sturen. Een 301 redirect doet hetzelfde als PostNL, ze sturen bezoekers door naar het het nieuwe internet adres. Je kunt dit zelf instellen via het .htcaccess bestand, daar kun je voor een complete map de juiste doorverwijzing instellen. Via DEZE LINK kun je een volledige handleiding lezen om zelf de 301 redirects in te stellen. Als je niet zoveel tijd of technische kennis hebt kun je ook gebruik maken van deze gratis WordPress plugin. De bekende plugin Yoast SEO heeft ook een 301 redirect optie, maar alleen in de betaalde versie. Het voordeel van deze premium feature is de automatische detectie van pagina’s waar je een redirect voor nodig is.

Waarom 301 redirects gebruiken?

Je weet nu hoe het werkt, en hoe je de 301 redirects zelf kunt maken, maar waarom zou je hier tijd aan besteden? Zoals je weet heeft elke pagina op jouw website een ranking (een positie in google). Dit is de optelsom van vele ranking factoren (hier vindt je er 200). Wanneer je een website opnieuw gaat indelen kunnen de URL’s van de pagina’s veranderen. Door een 301 redirect in te stellen behoud je de positie in Google, en leid je de bezoeker direct door naar het nieuwe adres.

Voordelen van 301 redirects

  • Je behoud  je ranking in google na het aanpassen/verhuizen van een url
  • Je kunt een website overzetten naar ander domein (ook bij overgaan naar https).
  • Alle backlinks van andere websites blijven werken.
  • Je kunt 404 foutmeldingen voorkomen door 301 redirects in te stellen wanneer je een pagina verwijderd.

Als je nog vragen hebt over 301 redirects in WordPress kun je gerust even contact opnemen, succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *