Selecteer een pagina

Ontdek 404 errors op jouw website

door | jul 22, 2017 | SEO | 0 Reacties

[social_warfare]
De klant is koning, zeker voor een zoekmachine als Google. Bij elke zoekopdracht is het van belang dat google met de meest relevante resultaten komt. De reden dat er zoveel gratis Google diensten zijn is het feit dat jouw gebruik van de bekende zoekmachine enorm interessant is voor bedrijven om te adverteren. Google zorgt ervoor dat jij snel de juiste pagina vindt. Als dit niet het geval is stap je over naar een concurrent zoals Bing van Microsoft.
Veel 404 foutmeldingen is ook echt foute boel, zowel voor de personen die de pagina’s zoeken als voor Google, en ook voor jouw website.

Wat is een 404 error?

Zoekmachines als Google en Bing speuren 24 uur per dag, 7 dagen per week het internet af om alle webpagina’s in kaart te brengen. Hieruit filteren ze de beste resultaten die passen bij de zoekopdrachten van gebruikers. Wanneer een pagina verwijderd of verplaatst wordt kun je met een zoekopdracht op een “lege” pagina uitkomen. In plaats van een groot, zwart gat zal de bezoeker bij een WordPress pagina een 404 foutmelding te zien krijgen. Daar is de bezoeker niet tevreden mee, en daarmee hebben de zoekmachines ook een probleem. Webpagina’s met 404 errors kunnen lager komen te staan in de zoekresultaten (als ze leiden tot hogere bounce rates en lagere click through rates)

Hoe los je 404 foutmeldingen op?

Je kunt 404 errors opsporen via de Yoast SEO plugin onder het kopje “Search Console” of in Google Search Console zelf. LEES HIER alles wat je moet weten om zelf 404 error’s op te lossen. In dit artikel staat ook dat de guidelines van Google aangeven dat de meeste 404 errors geen invloed op je ranking hebben echter kun je de 404 errors voor cruciale webpagina’s niet negeren.

Je kan problemen met 404 errors onder andere oplossen door een andere status code aan de pagina te geven, bijvoorbeeld een 301 redirect die doorverwijst naar de juiste pagina. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Om te voorkomen dat er 404 pagina’s op jouw site staan kun je ook de Yoast SEO plugin gebruiken. Deze plugin geeft aan wanneer er een redirect nodig is. Lees meer over 301 redirects op DEZE pagina. Je kunt ook een 410 redirect instellen om aan te geven dat een pagina is verwijderd. Voor Google is het dan duidelijk wat er met een pagina is gebeurd.

Wanneer je graag koffie drinkt kun je kun de 418 code gebruiken, helaas is deze “oplossing” alleen geschikt voor gebruik op de eerste dag van april. Lees meer…

Beginnen al deze getallen een beetje door elkaar te lopen? Heb je wat meer informatie nodig of kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust even contact op!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *