Selecteer een pagina
Een hoge, zwarte hoed. Het klassieke teken van stijl voor mannen uit de hogere klasse, en het teken van de heks die een zwarte hoed droeg terwijl ze op haar bezem vloog. Black Hat SEO staat voor de duistere zijde van zoekmachine optimalisatie. Denk goed na voordat je begint met deze vorm van zwarte magie op het internet, hier zijn 10 dingen die je moet weten over Black Hat SEO!

  1. Black Hat SEO staat voor zoekmachine optimalisatie praktijken waar aanbieders van zoekmachines niet achter staan (lees meer over de missie van google) White Hat SEO speelt wel volgens de spelregels en officiële richtlijnen, ook wel “Best Practices” genoemd.
  2. De term is afkomstig van hackers die zich bezighouden met illegale praktijken, misleidende zaken of met hacken uit puur eigenbelang. Er zijn ook hackers die juist fouten aan het licht brengen met als doel betere en meer veilige software mogelijk te maken.
  3. De term “Black Hat” komt van de zwarte hoeden die de “slechte” cowboys droegen in Western films, terwijl de helden altijd een witte hoed droegen.
  4. Black Hat SEO geeft vooral resultaten op de korte termijn, terwijl White Hat SEO juist op de langere termijn betere en blijvende resultaten biedt.
  5. Bij “eerlijke” SEO wordt de content van een website vooral gericht op de bezoekers, bij Black Hat SEO telt alleen de (tijdelijke) positie in Google.
  6. Een populaire techniek is het verbergen van data, zoals onzichtbare tekst met populaire zoekwoorden, of alternatieve resultaten voor mensen en (zoek)machines.
  7. Grey Hat SEO bestaat ook, hierbij wordt geen rekening gehouden met de kwaliteit van de website, alleen met de positie in zoekmachines zoals Google.
  8. Wanneer zoekmachines hun algoritme aanpassen kunnen populaire websites plotseling enorm dalen wanneer ze malafide SEO trucs toepassen.
  9. Ook grote bedrijven zijn niet onschuldig, en worden net zo hard afgestraft. In 2006 verwijderde Google de Duitse sites van BMW en Ricoh vanwege het gebruik van misleidende SEO praktijken.
  10. Om te testen of er sprake is van Black Hat SEO kun je de vraag stellen; is het werk gericht om een meerwaarde te bieden aan de gebruiker, of is het enkel om de zoekresultaten te beïnvloeden? Wanneer het laatste van toepassing is kun je stellen dat het Black Hat SEO betreft.

Als laatste wil het team van JOR.nl je op het hart drukken dat deze vorm van zoekmachine optimalisatie eigenlijk altijd in je nadeel werkt, tenminste wanneer je een lange termijn visie nastreeft. Voor succes op de korte termijn is SEA ofwel zoekmachine adverteren een veel beter middel, en SEO is juist goed voor de lange termijn resultaten. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden van “White Hat” SEO en SEA volgens JOR.nl