Selecteer een pagina

Gebruik geen getallen in je URL

Is dit een kwestie van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet? Ik vertel je geen getallen te gebruiken in jouw URL terwijl je een blog artikel leest op WP4all.nl. Wil ik je misleiden uit concurrentieoverwegingen misschien? Of houd ik zelf niet van bezoekers maar gun ik jou meer succes? Geen van beide, tenminste ik gun jouw alle succes maar ik bedoel niet het getal “4” zoals je die kunt zien in de domeinnaam. Ik heb het over de rest van de URL achter de “/”. Via DEZE PAGINA kun je er meer over lezen, en hieronder trouwens ook. Dat bespaart je weer een klik!

Alle getallen tellen voor de Page ID

Achter de domeinnaam heeft elke pagina op deze site een uniek adres zoals:

  • http://wp4all.nl/?page_id=45
  • http://wp4all.nl/?page_id=118
  • http://wp4all.nl/?page_id=20
  • http://wp4all.nl/?page_id=210

Dit soort url’s kom ik nog steeds overal tegen. Bij de wat oudere sites maar ook bij de nieuwe omdat de basis instellingen niet goed staan.

Je kunt het domeinnaam vergelijken met de straatnaam, en de rest is het huisnummer. Het is dus niet zo vreemd om daar unieke getallen voor te gebruiken. Bij veel nieuwe WordPress installaties is dit ook het geval. Het probleem ontstaat wanneer zoekmachines als Google en Bing deze pagina’s willen indexeren voor de zoekmachines. Een nummer is heel duidelijk, maar het zegt niets over de inhoud van de pagina. Wanneer je de belangrijkste zoekwoorden in de complete URL opneemt kan de zoekmachine deze pagina beter indexeren. Wanneer iemand vervolgens op deze keywords gaat zoeken zal jouw pagina sneller tevoorschijn komen.

Je kunt op DEZE PAGINA meer lezen over zoekmachine optimalisatie.

Mag je dan helemaal geen getallen gebruiken voor SEO?

Je mag gerust getallen gebruiken, zolang je maar niet vergeet dat alle belangrijke keywords ook in de complete URL voorkomen. Hier is een eenvoudig voorbeeld:

http://wp4all.nl/7 : De kans dat iemand zoekt op het getal “7” en dat jouw pagina tevoorschijn komt is erg klein.

http://wp4all.nl/7SEOtipsvoorbeginners : Wanneer iemand zoekt naar SEO tips voor beginners is dit een uitstekende URL, het aantal is daarbij niet relevant voor de zoekmachine, alleen voor de inhoud van het artikel.

Hoe kun je de Page ID aanpassen?

In WordPress kun je naar Instellingen > Permalinks gaan en Berichtnaam aanvinken. Daar kun je handmatig een URL titel ingeven. Dit hoeft overigens niet de titel van de pagina of het artikel te zijn, concentreer je op de voornaamste zoektermen waar je op gevonden wilt worden met relevantie voor de pagina. Wanneer jouw website al langere tijd online staat en de pagina’s met getallen in de Page ID in de URL goed scoren moet je deze niet aanpassen. Het is dan beter om redirects te maken bij het aanpassen van de URL structuur. Hoe dat werkt kun je HIER lezen.

Permalink instellingen

Onder de motorkap van Dennis Davidson

Onder de motorkap van Dennis Davidson

Dennis Davidson is een goochelaar die al sinds de prille leeftijd van zes jaar zijn omgeving vermaakt met trucs en een flinke dosis charme. Zijn website gaf al een goed beeld van deze artiest, toch kon zijn online aanwezigheid niet tippen aan zijn vaardigheden als...

SEO Gebruik geen getallen in je URL