Selecteer een pagina

Hoe snel is jouw site?

door aug 21, 2017SEO0 Reacties

We leven in een maatschappij dat alles sneller moet gaan, wat een onzin! Wat maakt het uit dat jouw website een seconde langer duurt om te laden? Helaas kan die seconde het verschil maken tussen een extra bezoeker of niet. Ook kan die seconde betekenen dat zoekmachines jouw website een lagere positie geven in de zoekresultaten. Waarom is de snelheid van de website zo belangrijk, en hoe kun je dit verbeteren?

Waarom moet jouw website snel laden?

Hoe langer een bezoeker moet wachten tot de hoofdpagina is geladen, hoe groter de kans dat deze persoon afhaakt voor een woord te lezen op de pagina. Zoekmachines weten dit ook, en houden daar rekening mee in de zoekresultaten. Hoe sneller jouw hoofdpagina laadt, hoe meer kans je maakt om bezoekers tevreden te stellen, en het Google algoritme blij te maken.

Hoe kun je een website sneller maken?

De hoofdpagina is de belangrijkste pagina wat betreft de snelheid. Plaats niet teveel informatie op de eerste pagina, laat niet teveel plug-ins en scripts laden, en gebruik een Responsive Design.

Responsive Design

Een responsive pagina zal dynamisch meeschalen met de browser. Wanneer je een venster groter of kleiner maakt zal de inhoud ook netjes aangepast worden. In plaats van een kleinere versie van de site met onleesbare letters, vult de pagina dynamisch uit naar de beschikbare ruimte. Voor mobiele apparaten zoals een tablet of smartphone wordt een alternatieve indeling geladen. Soms zie je op mobiele toestellen de optie “load desktop version” of “desktop versie laden” getoond. Dan is dus mobiele versie geladen waar niet altijd alle informatie beschikbaar is.

Test de snelheid met Pindom

Via de website https://tools.pingdom.com kun je elke website testen op snelheid.

LET OP: Het voorvoegsel https:// is belangrijk, anders krijg je een gevaarlijke site te zien die je probeert te misleiden!

Op Pindom kun je het webadres ingeven, en je kunt de dichtstbijzijnde server locatie kiezen. Wanneer je een website hebt die zich richt op een Amerikaanse doelgroep zul je dus ook een server kiezen die daar in de buurt ligt. Hoewel een server dichterbij de beste resultaten geeft, is het helemaal niet verkeerd om verschillende servers te proberen. Wanneer jouw website een A, B of C waardering krijgt zit je goed. Je ziet ook direct hoe je de website verder kunt optimaliseren en hoe lang elk onderdeel duurt om te laden.

Verbeter de snelheid van jouw WordPress site

Door een extra caching plug-in te installeren kun je de website sneller maken, je zou ook een minify script kunnen draaien. Google heeft ook een een methode ontwikkeld genaamd AMP (Accelerated Mobile Pages). Dit zijn pagina’s die de website beheerder zelf moet aanmaken. Deze pagina’s zijn gestript van alle overbodige informatie waardoor ze veel sneller inladen.

Heb je geen idee waar te starten met het sneller maken van jouw website? Neem dan gerust even contact op.

Onder de motorkap van Dennis Davidson

Onder de motorkap van Dennis Davidson

  Dennis Davidson is een goochelaar die al sinds de prille leeftijd van zes jaar zijn omgeving vermaakt met trucs en een flinke dosis charme. Zijn website gaf al een goed beeld van deze artiest,...