Selecteer een pagina

Ik ben een theepot

Programmeurs houden van koffie, met een stevige stoot cafeïne kunnen ze langer werken en ook sneller. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een programmeertaal is die Java heet, afkomstig van West Java waar sinds de Nederlandsche Oost Indische Compagnie al koffiebonen verbouwd worden. Een andere aparte verwijzing naar koffie schuilt in HTCPCP, een netwerkprotocol specifiek gericht op de analyse van koffiepotten. De Mozilla browser heeft een foutmelding dat HTCPCP niet wordt ondersteunt, blijkbaar is het een belangrijk protocol…of niet?

406 – Dit protocol wordt niet ondersteund

Voluit heet het protocol Hyper Text Coffee Pot Control Protocol en het werd geïntroduceerd op 1 april 1998. De datum geeft al aan dat het geen zuivere koffie is. HTCPCP is een uitbreiding van HTTP met het URL schema “coffee:” met uitbreidingen als “BREW” ofwel koffie zetten. De 406 code geeft aan dat het niet mogelijk is om “koffie te zetten”, er is ook een 418 code onder de naam “I’m a teapot” ofwel “ik ben een theepot”. Hoewel de 418 code een grap is, moet je andere 400 codes wel degelijk serieus nemen omdat ze van invloed kunnen zijn op de SEO waarde van jouw websites.

400 Codes

De 404 foutmelding is een bekende fout die staat voor “niet gevonden”. Wanneer een bezoeker deze pagina tegenkomt is dat vervelend voor deze persoon, wanneer Google deze pagina indexeert is dat vooral vervelend voor de eigenaar van de website. De waarde ofwel ranking van deze webpagina zal dalen omdat de navigatiestructuur niet juist ingericht is. Er zijn nog veel meer 400 serie codes zoals 400 (Foute aanvraag), 401 (Niet geautoriseerd), 410 (Verdwenen) en 451 (Toegang geweigerd om juridische redenen). Er zijn ook andere series met ieder hun eigen onderwerp zoals de 300 serie voor omleidingen (301 redirect is een bekende code) en de 500 serie met serverfout meldingen zoals de 511 (Netwerk authenticatie vereist).

Voorkom dat codes jouw SEO beïnvloeden

Met zoveel codes is het haast een wonder dat je ooit op een goede pagina terecht komt. Toch is dat niet zo ingewikkeld, zolang je de website op de juiste wijze inricht, fouten opspoort en snel corrigeert. Je kunt binnen WordPress standaard al veel aanpassen, er zijn ook plug-ins die je helpen de website schoon te vegen. Houd er rekening mee dat deze foutcodes een negatieve invloed hebben op jouw ranking, gelukkig telt 418 niet mee voor Google. Houden ze meer van koffie of thee?

Op ieder potje past een dekseltje, ook jouw site kan heerlijk pruttelen. Als je meer wilt weten kun je altijd even contact opnemen, ik help je graag verder.

Onder de motorkap van Dennis Davidson

Onder de motorkap van Dennis Davidson

  Dennis Davidson is een goochelaar die al sinds de prille leeftijd van zes jaar zijn omgeving vermaakt met trucs en een flinke dosis charme. Zijn website gaf al een goed beeld van deze artiest,...