Selecteer een pagina

Sinds jaar en dag is WordPress (WordPress) het meest gebruikte Content Management System (CMS) waarmee websites worden gemaakt. Deze software is gratis en wordt gezien als een vrij gemakkelijk systeem, dat ook door mensen zonder kennis van codes kan worden gebruikt. Bij JOR.nl merken we dat veel ondernemers gebruikmaken van WordPress, maar dat ze ook tegen veel problemen aanlopen. Daar hebben wij de oplossing voor!

Bij JOR.nl kun je namelijk gemakkelijk een website met WordPress maken, omdat wij het voorwerk al hebben gedaan. In deze blog leggen we je uit waar je tegenaan kunt lopen als je zelf een WordPress website installeert en bijhoudt. Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken of je via ons pakket een website gaat maken of dit toch geheel zelfstandig wilt doen.

Van blog tot volwaardig systeem

WordPress is kortgezegd een systeem om jouw website, blog of webshop mee te beheren zonder dat je verstand hoeft te hebben van HTML of PHP. Daarnaast is het open source, waardoor je het dus gratis kunt downloaden. Bovendien mag je zoveel aanpassen als je wilt (zolang het binnen jouw gekozen thema is toegestaan).

WordPress ontstond oorspronkelijk om alleen mee te bloggen. In de loop van de jaren zijn er ontzettend veel functionaliteiten aan het systeem toegevoegd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant kunnen we ons voorstellen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Dan kunnen wij van JOR.nl je ondersteunen. De ondernemers die voor ons hebben gekozen, hebben een aantal nadelen ondervonden, die we hieronder uitgebreid toelichten.

Zoektocht in het thema-doolhof

Als je voor WordPress kiest, dan begint de zoektocht na het installeren van het systeem. Vaak kan dit namelijk gemakkelijk via de hosting, waardoor je dus geen FTP-programma’s hoeft te gebruiken. Zodra de WordPress website is geïnstalleerd, begint de zoektocht pas echt. Dat start al met de keuze voor het soort thema. Bij WordPress heb je een zeer ruime keuze uit gratis thema’s (templates), die bepalen hoe jouw website eruit komt te zien.

Na de installatie heeft WordPress alvast een standaard thema klaargezet. Dit thema heeft veelal minder opties, waardoor het gemakkelijker is om op te maken. Het nadeel is dat het een dertien-in-een-dozijn-template is, waardoor jouw website op duizenden andere websites lijkt. Zorg dus dat je weet welk thema je aan jouw website wilt hangen en hoe ver je wilt gaan met de opties die binnen het template mogelijk zijn. Hier begint voor vele ondernemers al de keuzestress.

Ruziënde plugins

Doordat WordPress een open source systeem is, is het ook een prooi voor hackers. Daarom vraagt WordPress regelmatig om een update. Als je niet update is de kans groot dat je wordt getroffen door een virus of een andere hackmethode, waardoor jouw website niet meer werkt. Je bent dus eigenlijk verplicht om regelmatig te updaten, wil je de risico’s verkleinen. Bij WordPress zijn de meeste updates ‘automatisch’, dat wil zeggen dat je door middel van een druk op de knop een update kunt doen. Helaas gaat dit in de praktijk niet altijd op, omdat plugins daardoor ruzie kunnen krijgen, waardoor je minder functionaliteiten hebt. Of, erger nog, sommige modules zullen niet meer werken op jouw website.

Het komt ook voor dat door een update een deel of jouw volledige website niet meer werkt. Daarom is het verstandig om voor elke update een back-up te maken. Veel ondernemers hebben hier geen verstand van, waardoor ze slechts een deel van de website back-uppen en er veel gegevens verloren kunnen gaan. Daarnaast is een back-up terugzetten best een lastige klus. Het team van JOR.nl adviseert daarom bij updates en back-ups een partij in te huren die hier wel verstand van heeft, zodat je niet het risico loopt dat je de website opnieuw moet maken.

Kies voor JOR.nl

JOR.nl zorgt ervoor dat je al deze bovenstaande nadelen die je kunt ervaren bij het maken van een WordPress website tegengaat. Door het pakket dat we aanbieden wordt het meeste werk uit handen genomen, terwijl je nog wel vrij bent om je eigen website vorm te geven en aan te passen.

Bovendien hebben we de plugins geïnstalleerd die je nodig hebt voor bijvoorbeeld de optimale vindbaarheid van jouw website. Ook gebruiken we alleen plugins die veilig zijn en goed samen kunnen werken. Bovendien onderhouden we de updates en back-ups, zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken. En mocht je vragen hebben, dan kun je bij ons terecht voor support. Wel zo fijn, toch. Probeer het nu!

Review klant Anna

Als zelfstandig ondernemer in de startupfase werd ik, na een half jaar strijden met systemen en IT-gerelateerde bedrijven, wonderlijk geholpen door JOR.nl. Nu werkt alles gewoon. En als het niet werkt, wordt het in no-time opgelost. Ze denken graag mee. Het besluit om met JOR.nl in zee te gaan heeft mijn zakelijke leven veel makkelijker gemaakt.

De voordelen van JOR.nl nog op een rij:

 • Alles wordt startklaar gezet.
 • Een thema dat gemakkelijk aan te passen is aan jouw wensen.
 • Plugins die de code van jouw website ‘schoner’ en daardoor sneller maken.
 • Basis SEO-instellingen.
 • Supersnelle hosting (snelheid is erg belangrijk voor SEO).
 • Installatie van een SSL certificaat.
 • De domeinnaam zit bij het pakket in.
 • Gaat het fout? Dan wordt de back-up voor je teruggezet.
 • Maandelijkse updates.
 • Plugins voor betere mobiele weergaven.
 • Support.

 

Meer informatie vind je op maakjeeigensite.nl.