Selecteer een pagina

Onder de motorkap van Dennis Davidson

door | jan 20, 2020 | Websites | 0 Reacties

Dennis Davidson is een goochelaar die al sinds de prille leeftijd van zes jaar zijn omgeving vermaakt met trucs en een flinke dosis charme. Zijn website gaf al een goed beeld van deze artiest, toch kon zijn online aanwezigheid niet tippen aan zijn vaardigheden als goochelaar. Dat bleek uit een adviesrapport dat JOR.nl voor hem schreef. In deze blog leggen we uit wat een SEO website adviesrapport inhoudt en hoe deze wordt opgesteld.

Wat is een SEO website adviesrapport?

Websites zijn als kleine eilandjes in een enorme oceaan. Er zijn mooie plekjes waar je als bezoeker graag tijd doorbrengt, maar ook onherbergzame gebieden die je zo snel mogelijk wilt verlaten. De eerste uitdaging is het eiland ontdekken, daarbij is Google voor velen de ‘kaart’ om websites te vinden. Het is dan wel van belang dat de site ook boven komt drijven in de zoekresultaten. En daarvoor is SEO nodig ofwel zoekmachine optimalisatie. JOR.nl biedt personen en organisaties met een website een service aan waarbij we de site op een aantal belangrijke punten controleren. Op basis daarvan kunnen we een adviesrapport opstellen met suggesties om de vindbaarheid te verhogen.

Diep graven in de website van Dennis

Laten we de website van Dennis Davidson als voorbeeld nemen. Op het eerste gezicht zag deze site er netjes uit. De stijl was aantrekkelijk, de teksten duidelijk en de homepage werd snel geladen. Tot zover goed nieuws. Toch scoorde de pagina’s niet goed in zoekmachines zoals Google. Er zijn 200+ meetpunten die Google gebruikt om de ranking van een pagina te bepalen. Gelukkig is het niet nodig om aan al deze knoppen te draaien, als je ervoor zorgt dat pakweg tien SEO criteria voldoen aan de richtlijnen van Google kun je snel stijgen in de ranking.

Een belangrijk punt was het ontbreken van metadata en een goede meta beschrijving. Hoewel webcrawlers de volledige site indexeren, kunnen relevante zoektermen de crawlers helpen met een representatieve indexatie. Dat geldt ook voor het gebruik van H-tags voor titels, subtitels en bodytekst. Daar werd op deze pagina totaal geen gebruik van gemaakt. Ook was er een afbeelding van 8MB die veel kleiner gemaakt kon worden. Afbeeldingen en video gebruiken is goed, zolang de media content geoptimaliseerd wordt alvorens deze online te publiceren. Andere details zoals een domein zonder https en een niet-responsive design hebben stiekem ook impact op de ranking in zoekmachines.

JOR.nl geeft websites een turbo injectie

De originele site zag er visueel aantrekkelijk uit, maar leek op een sportauto met een grasmaaier motor. Door over te schakelen op WordPress en de site van de grond af aan opnieuw te bouwen zullen de pagina’s beter vindbaar worden. Daarnaast hebben we ook tips gegeven om het netwerk uit te breiden en backlinks te verzamelen, of een blog te publiceren zodat bezoekers steeds iets nieuws kunnen ontdekken. Nu heeft Dennis Davidson een website die eer doet aan het talent van de artiest.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *