Selecteer een pagina
Google wordt steeds slimmer. Door alle updates worden de resultaten in Google steeds relevanter. Het wordt hierdoor ook steeds moeilijker Google te beïnvloeden. Zoekmachine optimalisatie  (SEO) gaat tegenwoordig ook niet meer om optimalisatie voor de zoekmachine maar optimalisatie voor je bezoekers. Het resultaat hiervan is een hogere positie in Google.

Naast JOR.nl ben ik ook een goochelaar (bekijk hier mijn website), ik mag mezelf daarom best wel een expert noemen in trucjes…en misleiding. Op internet worden de meest bizarre trucs toegepast om snel hoger te scoren in Google.

Lees hieronder welke trucs je niet meer moet toepassen

Google heeft ongeveer 200 factoren waar ze websites op controleren voordat de positie in Google bepaald wordt.  Zolang als Google bestaat is er al een kat en muis spel waarbij door middel van trucs wordt getracht de zoekmachine te beïnvloeden  Als goochelaar draag ik soms een hoge, zwarte hoed, maar Black Hat SEO? Nee, daar waag ik mij niet aan.

SEO trucs die niet meer werken

Hier zijn enkele populaire trucs die je niet meer moet doen:

  • Website aanmelden bij Google
    Met regelmaat kom ik ondernemers tegen die hun website willen aanmelden bij Google. Je website aanmelden bij Google is niet nodig. Google vind jouw website door middel van links. Plaats dus een link op een andere relevante website die vaak wordt bezocht. Het kan een tijdje duren voordat een nieuwe site wordt opgenomen in de index van Google.
  • Heel vaak hetzelfde zoekwoord op een pagina gebruiken.
    Door je tekst vol te stoppen met hetzelfde zoekwoord werd je vroeger gemakkelijk gevonden. Om de teksten leesbaar te houden kregen deze woorden vaak dezelfde kleur als de achtergrond van een website. Hierdoor was het dus niet te zien voor de bezoeker maar wel voor de zoekmachine. Heel slim maar tegenwoordig werkt dit gelukkig niet meer. Als bezoeker wil je natuurlijk ook het beste resultaat zien en niet een site die door trucs hoog in Google staat.
  • Zoveel mogelijk links maken/kopen : Je weet wellicht dat door links naar jouw site jouw website hoger in Google kan komen te staan. Ga echter niet in op aanbieders die voor een prikkie duizenden links verkopen. Dit zijn links die onbetrouwbaar zijn, of totaal niet passen bij jouw onderwerp of doelgroep. Sinds de Penguin update van Google is de kwaliteit van de links steeds belangrijker geworden.
  • Een domeinnaam kiezen die gelijk is aan het zoekwoord. Deze domeinnamen scoorden goed in Google. Tegenwoordig is het van groter belang dat er een kwalitatief hoogstaande website achter de domeinnaam zit.

De goocheldoos van Google

Gemeen van Google, dat ze steeds die gaten dichten, zo kun je eigenlijk wel stoppen met SEO, of werkt het niet zo? Eigenlijk is zoekmachine optimalisatie niets anders dan voldoen aan de wens van jouw publiek. Google kan alleen succesvol blijven wanneer de zoekresultaten relevant zijn en van hoge kwaliteit.

Nu je weet dat deze SEO trucs niet meer werken vraag je je misschien af:

Wat werkt dat wel?

Hoe zorg je ervoor dat jouw site gevonden wordt?

In mijn ebook ‘De 10 stappen naar een goed vindbare WordPress site‘ geef ik de antwoorden

 

De 10 stappen naar een goed vindbare WordPress site

Het e-book voor ondernemers die duurzame resultaten willen.

Zonder trucs!

Wat zijn de geheimen voor een Wordpress site met duizenden bezoekers per maand?

Download hieronder mijn gratis ebook.

Na het lezen van dit e-book weet jij precies

✅ De juiste stappen om beter gevonden te worden.

✅ Welke plugins  je het beste kunt gebruiken.

✅ Waar je op moet focussen voor een succesvolle site.

✅ De GRATIS tools die je direct kunt inzetten om beter gevonden te worden.

✅ Waarom veel ondernemers concurreren met zichzelf zonder dat ze het door hebben!

Na dit ebook ontvang je met regelmaat waardevolle tips om jouw site nog succesvoller te maken.
Wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij.
Je kunt je op ieder moment uitschrijven.
Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid
J
De 10 stappen naar een goed vindbare WordPress site
De 10 stappen naar een goed vindbare WordPress site
Na dit ebook ontvang je met regelmaat waardevolle tips om jouw site nog succesvoller te maken.
Wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij.
Je kunt je op ieder moment uitschrijven.
Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid