Selecteer een pagina

Welk WordPress thema gebruik jij?

door | mrt 24, 2020 | Uncategorized | 0 Reacties

Als je met WordPress aan de slag gaat, dan zul je waarschijnlijk beginnen met een gratis thema. Er is volop keuze, kijk maar eens op deze pagina:

https://nl.wordpress.org/themes/

Je kunt ook naar WordPress.com gaan. Hier kun je veel thema’s vinden, maar let op de addertjes onder gras. Want je kunt niet zomaar alle plugins gratis gebruiken, daarnaast zijn er thema’s die niet optimaal functioneren of zelfs helemaal niet werken. Veel mensen weten overigens niet dat er verschil is tussen WordPress.org en WordPress.com.

Als je hier een mooi thema kunt vinden dat doet wat jij wilt, en past binnen jouw huisstijl, dan ben je natuurlijk dik tevreden. Tot je ontdekt dat er geen ondersteuning aanwezig is, dat belangrijke functionaliteit ontbreekt of erger nog … er zitten fouten in de code waardoor jouw website niet betrouwbaar is. Dan is het spreekwoord “Je krijgt waar je voor betaalt” van toepassing. Of “Goedkoop is duurkoop”, want een website die niet goed functioneert kan je klanten kosten.

Zijn betaalde thema’s beter?

Dan maar op zoek naar betaalde WordPress thema’s. Ook hier is weer een enorm aanbod, je ziet door de bomen het bos niet meer. Misschien dat ze daarom de naam Themeforest hebben bedacht, een marktplaats van commerciële WordPress thema’s. In eerste instantie zul je naar het design van het thema kijken. Ziet het er aantrekkelijk uit? Past het binnen de bestaande huisstijl? Let op; dit kan een valkuil zijn. Want achter die mooie façade gaat wellicht een aanbieder schuil die na betaling met de noorderzon vertrekt, en jou met een half werkend thema opscheept. En zelfs wanneer het in het begin goed werkt, betekent dit niet dat de site voor altijd blijft draaien. Door centrale updates aan het CMS kan jouw mooie pagina stukje bij beetje afbrokkelen. Er ontstaan bugs en erger nog; privacy lekken waardoor jouw website open komt te staan voor hackers.

Populariteit boven alles

Het is natuurlijk heel leuk om een uniek WordPress Theme te gebruiken dat niemand anders heeft. Maar daar kan de maker niet van leven, dus de kans dat het thema niet lang ondersteund wordt ligt op de loer. Kijk liever naar de meest gebruikte thema’s. Die ontwikkelaars worden gemotiveerd om door te gaan want ze kunnen hier een goede boterham aan verdienen. Naast verkoopcijfers kun je ook de waardering bekijken en met welke frequentie er updates komen voor het thema.

Divi is momenteel één van de populairste thema’s die je kunt kopen. Het is een zeer veelzijdig WordPress Theme op basis van standaard indelingen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Zie het als een blokkendoos voor WordPress, met standaard elementen die je drag-and-drop kunt toevoegen aan jouw website. Niet alleen bespaart dit veel tijd, je hoeft niet technisch onderlegd te zijn, of het oog van een designer te bezitten om toch een mooi resultaat te krijgen. Divi wordt nog steeds doorontwikkeld met steeds meer functionaliteit. Alternatieven voor Divi zijn Elementor en Thrive Themes. Zo maak je binnen no-time een professionele website op basis van het meest gebruikte CMS ter wereld. Wat is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties hieronder.

Nog makkelijker websites bouwen?

Voor de snelste en meest eenvoudige manier om een stabiele website te bouwen heeft JOR.nl standaard pakketten samengesteld, waar naast Divi ook andere plugins worden meegeleverd. Wij zorgen voor hosting die perfect aansluit op het Divi thema met automatische updates en backups, zodat je niet zelf tot diep in de nacht bugs moet oplossen. Bekijk direct de JOR.nl hosting pakketten voor alle mogelijkheden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *