Selecteer een pagina

6 Tips om je WordPress site sneller te maken

Geduld is een schone zaak, toch moet je ervoor zorgen dat jouw website snel laadt. Een seconde teveel kan je veel bezoekers kosten, niet alleen zal de “bounce rate” veel hoger liggen bij een langzame website, ook de positie in Google zal hierdoor dalen. Met deze tips maak je elke WordPress site sneller!

1. Kies een WordPress Theme “Light”

Je kunt een prachtig WordPress Theme kopen, wanneer deze door allerlei scripts en slechte code zo traag als stroop laadt zal er niemand van kunnen genieten. Kies liever voor minder toeters en bellen, uiteindelijk is content koning.

2. Snelle webhosting

Je hebt jouw code geoptimaliseerd, jouw plaatjes tot op de bit nauwkeurig gecomprimeerd en je gebruikt alleen de beste scripts. Dat heeft geen zin als je een trage hosting provider gebruikt die niet optimaal is ingericht voor het hosten van WordPress sites. Denk aan server side caching, piek capaciteit en snelle schijven.

3. Minder plugins gebruiken

Met plugins kun je enorm veel interessante functies aan jouw website toevoegen, maar soms hebben ze hetzelfde effect als een vette spoiler op een oude Fiat Panda; ze vertragen de boel alleen maar. Gebruik alleen de WordPress plugins die echt nodig zijn om de gebruikerservaring te verbeteren. En wanneer de voordelen niet opwegen tegen de nadelen moet je ze gewoon weglaten.

4. Afbeeldingen optimaliseren

Tekst neemt weinig ruimte in, afbeeldingen des te meer. Wanneer je foto’s direct aan jouw pagina’s toevoegt zonder te optimaliseren kan het laadtijden enorm doen toenemen. Door afbeeldingen op voorhand te schalen naar de juiste afmetingen, en te comprimeren tot een acceptabele kwaliteit kun je afbeeldingen veel sneller laden op de pagina. Je hoeft hier echt geen Photoshop specialist voor te zijn. Lees hier meer…

5. Browser caching

Wanneer de bezoeker van pagina A naar pagina B gaat, zal er nieuwe content worden geladen. Maar niet alle elementen op de pagina zullen veranderen, veel code is steeds hetzelfde. Met browser caching kun je laadtijden aanzienlijk versnellen omdat dubbele content niet opnieuw wordt geladen. Wij gebruiken standaard de plugin WP Rocket voor onze klanten.

6. Database opschonen

Er kan wat onzin verzameld worden in de database, zoals spam comments en oude versies van blog berichten. Kam de database regelmatig uit en verwijder alle troep die niet nodig is om de pagina op de juiste wijze te laden. Het is net als een harde schijf die gefragmenteerd raakt, soms moet je de boel even goed opruimen.

Met deze  tips voor WordPress kun je websites sneller maken dan je ooit voor mogelijk had gehouden! Heb je wat hulp nodig? Neem dan contact op.